downer  

Posted by Hyllma

wah.mentang2 cuti rajin je jari ni main2 kat keyboard laptop nih. padahal kerja banyak, paper tak abis tanda lagi but who cares..nanti aku mark jugak paper tu. cos i'm not the kind of person who can coolly shirk the responsibilities entrusted to me...tak caya tanya bos. kan bos, kan?



malam ni dinner kat luar lagi.. tetiba ayah ajak makan kat luar, so kitorang pun apa lagi, pucuk dicita ulam mendatang la jawabnya. pastu ayah tanya nak makan kat mana. aku dengan gembiranya jawab la 'damansara uptown' sbb aku suka variety of food kat situ. and harga dia pun boleh tahan, selamat poket. confirm korang xkena cuci pinggan kalau x cukup pun duit nak bayar. last2 skali, we went to section 20 to check out this new outlet called 'restoran yusram' (bunyi pun macam seram jek).



restoran ni decor dia cantik. ambience pun best. pendek kata, it's an upmarket thai restaurant la. macam mana tak upmarket, prices for the food items start at rm15 kalau x silap. sapa2 yang nak jalan2 cari makan kat sini baik x payah. don't get me wrong. food dia sedap. but burn a biiiiiiiggg hole in ur pocket. baik korang makan kat secret recipe ke, laksa shack ke...lagi puas ati.



so setelah kecewa tengok menu dia yang agak mahal, kitorang pun tanya waiter (sorang je tau waiter dia kat kedai ni..save budget kot sbb dah habis duit beli pos system n decor yang confirm mahal) if they have any noodles on the menu. and time tu la tuan punya kedai mintak waitress tu bawak 'kertas yang kecik tu'. mak aih. bunyi macam sedikit menghina pun ada di situ. nasib baik aku bukan jenis yang cepat makan hati. kalau tak, confirm makcik tu kena lempang dah.



so, at the end of the day, semua orang order noodles jek. aku xnk order nasi goreng walaupun hati tergaru2 nak makan nasi goreng sbb time tu dah 9pm. kalau makan gak, jawabnya tido terbeliak la aku mlm ni. and aku rasa makcik kedai ni ada kilang garam sendiri kot. sbb most of the noodles yang dia masak agak masin. mama yang kuat makan masin pun cakap camtu. aku, apatah lagi. masin kuasa lapan la jawabnya.



dan bil pun datang. rm 56.80 kot, kalau x silap. agak bengong jugak sbb mkn noodles je pun sampai almost rm6o. kalau makan kat secret recipe dah kenyang tergolek2 dah (eh, melampau pulak perumpamaan)



andai kata tuan punya kedai baca post aku ni,tlg jgn cari aku ke lubang cacing. am just telling the truth. sbb mama kata, tak baik tipu. in this case, tipu sunat pun x boleh gak. lagipun, customer is always right kan?



nampaknya terpaksa la cari port makan yang lain pasni. sbb aku dah agak boring dgn kedai kopi kat tasik.



esok dengar cerita nak g midvalley. gumbiranya. boleh cari kasut... *wink*



This entry was posted on Friday, June 05, 2009 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

3 comments

"but who cares..nanti aku mark jugak paper tu."

HAHAHA... lawak. Totally get it.

The other day I came to school but u weren't there.

when was 'the other day' ? sorry, i've been bz with lotsa stuff. just got back from a hockey tourney in kl.

makan mamak sudeyyyy!
hahaha
=)